Un poc d'història...ReliCat Games Mallorca és un concurs inspirat en les olimpíades acadèmiques d’altres assignatures. De fet, té una estructura i un funcionament semblant.

En el curs 2013-2014 un professor de matemàtiques de Madrid tingué la idea d’usar el format de les olimpíades de matemàtiques per crear aquestes olimpíades de Religió, però degut a l’article 49 de la Llei de l’Esport que no permet la designació d’“olimpíada” fora de l’ús estrictament esportiu, s’anomenà ReliCatGames, mantenint el seu format inicial.

Actualment, ReliCat Games té seu a Madrid, Navarra, Málaga, Astúries, Mallorca, Alacant, Valladolid, Salamanca i segueix creixent en l’àmbit nacional i, fins i tot, internacional.

A Mallorca ens estrenàrem el curs 2017-2018, sota l’organització i la coordinació de la Delegació Diocesana d’Ensenyament del Bisbat de Mallorca. La Delegació compta amb una comissió específica de voluntaris que treballa amb l’objectiu que aquest projecte pugui ser una realitat.

Més de 5000 alumnes i més de 160 centres han participat en las cinc darreres edicions en les diverses seus. El teu col·legi, pot ser el següent.

Un dels objectius d’aquesta iniciativa és, a més de poder treballar d’una manera més amena els continguts de l’assignatura, fomentar entre l’alumnat l’interès per la matèria i posar en valor l’assignatura entre la comunitat educativa i la societat en general.

El logotip, confeccionat pels fundadors dels ReliCat Games a nivell nacional, està format per tres cercles que simbolitzen la Santíssima Trinitat.

  • La lletra R (de Religió) té el color verd per Déu Pare (representa la creació). 
  • La lletra C (de Catòlica) té el color blau per Déu Esperit Sant (significa el baptisme).
  • La lletra G (de Games) té el color vermell per Déu Fill (simbolitza la sang de Crist).